Piftie dinpeşte
Timp de preparare: 10 min
Timp de fierbere a piftiei: 2 oreAveţi nevoie de:– capetele, cozile şi înotătoarele de la 2 – 3 peşti de apă dulce, cam de 1 kg.fiecare (de preferat cei cu capul mare, cum este crapul românesc şi care se se găseşte cu uşurinţă proaspăt)
– carnea de la 2 peşti
– 1 morcov fiert şi câteva fire de pătrunjel verde, porumb fiert din conservă, pentru ornament
– sare, boabe de piper, 1 frunză de dafin
– 7 – 8 căţei de usturoi pisat
Preparare: Se curăţă şi se spală peştii, se pun într-o oală la fiert: 1 morcov, capetele, cozile şi înotătoarele de la 2 – 3 peşti şi carnea de la 2 peşti, acoperindu-se cu multă apă, cam de 6 ori volumul peştelui. Imediat ce a fiert (peştele fierbe foarte repede), se scoate carnea, dar se lasă în continuare capetele, cozile şi înotătoarele, se extrage şira (care se pune la loc la fiert) şi se taie în bucăţi pentru a fi aşezată în bolurile pentru piftie. Când este fiert, scoateţi şi morcovul şi tăiaţi-l felii pentru ornament.Odată ce apa a scăzut foarte mult, puteţi încerca zeama punând într-o farfuriuţă câteva linguriţe din aceasta şi apoi aşezând-o la frigider să se răcească. Dacă zeama nu se încheagă, mai lăsaţi-o la fiert, eventual mai adăugţi apă. Dacă zeama se încheagă, adăugaţi sare, boabe de piper, frunza de dafin, lăsaţi 2 – 3 clocote, apoi puneţi usturoiul pisat şi strecuraţi zeama.Aşezaţi în boluri pentru piftie feliuţe de morcov, câteva boabe de porumb fiert şi 1 frunzuliţă de pătrunjel, pentru ornament, bucăţile de peşte fiert, apoi puneţi zeamă şi lăsaţi-o să se întărească la rece.– conf. Platforma 1 LacasuriOrtodoxe @KSLCatalin_int-act.18.04.8 Bucuresti/ Media Gallery (Chronicles) 1Rdp1. Traditional