Patriarhul Ecumenic a primit cativa reprezentanti ai Adunarii Episcopale din America Centrala si de Nord

in ziua de marti, 21 septembrie 2010, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a primit mai multi reprezentanti ai Adunarii Episcopale din America de Nord si Centrala, la Patriarhia Ecumenica din Istanbul. Sanctitatea Sa i-a invitat pe acestia, in cooperare cu Arhiepiscopul Demetrios al Americii, presedintele Adunarii, care a si condus, de altfel, delegatia din Fanar, la intalnire.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Printre oaspeti s-au aflat: Arhiepiscopul Iustinian al Naro-Fominsk (Patriarhia Moscovei, Vice-presedinte), Arhiepiscopul Antonie de Hierapolis, (Patriarhia Ecumenica-UOCUSA, trezorier) si Episcopul Vasile de Wichita si America Centrala (Patriarhia Antiohiei-Arhiepiscopia Antiohiana, Secretar).

De asemenea, participant la reuniune a fost Arhimandritul Bartolomeu Samaras, secretar adjunct al Sfantului Sinod al Patriarhiei Ecumenice, protopopul Igor Vijanov al Patriarhiei Moscovei, Mark Arey si John Chryssavgis al Arhiepiscopiei Ortodoxe grecesti.

in urma unui indemn patern al Sanctitatii Sale, acestia s-au angajat intr-o discutie puternica si de prospectie asupra Adunarii, cu Patriarhul Ecumenic. De notat ca in timpul discutiei Sanctitatea Sa a pus accentul pe structura Comitetului, si a incurajat inceperea lucrarilor comitetului cat mai curand posibil. El a mai mentionat, de asemenea, atat dimensiunea cat si diversitatea Adunarii.

in urma reuniunii de doua ore, Sanctitatea Sa i-a invitat pe Ierarhi in Trapeza Patriarhala, impreuna cu Ierarhi ai Tronului Ecumenic. Dupa masa, Patriarhiaul s-a ocupat ca invitatii sa viziteze faimoasele biserici din Chora si Hagia Sophia, inainte de o cina oferita cu ocazia despartirii.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.