O bomba artizanala a explodat intr-o biserica ortodoxa din Ucraina, lasand in urma 9 raniti

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
O bomba artizanala a explodat intr-o biserica ortodoxa din Ucraina, lasand in urma 9 raniti

O bomba artizanala a explodat miercuri, 28 iulie 2010, intr-o biserica ortodoxa din estul Ucrainei, au afirmat oficialii serviciilor de securitate, explozia avand loc intr-o cladire ce apartine Patriarhiei Moscovei, in ultima zi a vizitei in aceasta tara a Patriarhului rus, Kirill.

©Traducere si redactare KSLCatalin pentru Lacasuri Ortodoxe®


Deflagratia, din biserica Zaporijiei (sud-est), a avut loc la orele 04:39 (01:39 GMT p.m.) si a provocat ranirea a 9 persoane, dintre care una destul de grav.

"A fost un dispozitiv exploziv", a spus purtatorul de cuvant al serviciilor de securitate (SBU), Marina Ostapenko, fara alta precizare, citat de France Presse.

"O femeie a fost ranita grav la picioare”, a declarat la randul sau purtatorul de cuvant al filialei regionale a Ministerului de Interne, Alexander Volkodav. El nu a putut confirma prezenta dispozitivului exploziv si a refuzat sa comenteze cauzele tragediei.

"Un grup de anchetatori lucreaza la fata locului”, s-a limitat sa spuna acesta. Explozia nu a provocat pagube majore in lacasul ortodox, conform unei declaratii a politiei.

Un oficial al bisericii a declarat unui ziar local ca este vorba de explozia unei bombe. "Un pachet se afla la intrarea in biserica, insa nimeni nu i-a acordat atentie, acesta explodand", a mai spus el, citat de mass-media locala.

Cladirea afectata apartine Bisericii Ortodoxe Ucrainene din cadrul Patriarhiei Moscovei, care este activa in Ucraina alaturi de alte doua Biserici disidente Ortodoxe, mentinandu-se o relatie tensionata intre acestea.

Explozia a avut loc in ultima zi a vizitei in Ucraina a Patriarhului rus, Kirill, reclamata ca fiind un afront la adresa suveranitatii Kievului, de catre influenta Biserica Ortodoxa disidenta si marcata de demonstratii ale nationalistilor ucraineni.

UPDATE: In urma exploziei bombei din biserica din Ucraina, o femeie de 80 de ani a decedat

Informatia poate fi citita in prezent doar pe Lacasuri Ortodoxe!

Fiindca vizitatorii nostri merita sa fie cei dintai… informati!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.