UPDATE: In urma exploziei bombei din biserica din Ucraina, o femeie de 80 de ani a decedat

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova/AFP
In urma exploziei bombei din biserica din Ucraina, o femeie de 80 de ani a decedat

O femeie de 80 ani a murit din cauza ranilor, dupa explozia unei bombe intr-o biserica din Zaporijia, in sud-estul Ucrainei, fiind ranite si alte opt persoane, dupa cum a declarat astazi, joi, 29 iulie 2010, un oficial al Ucrainei.

©Traducere si redactare Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe®


Explozia a avut loc miercuri seara, intr-o cladire din cadrul Patriarhiei Moscovei, in ultima zi a vizitei Patriarhul Rusiei, Kirill, in aceasta fosta republica sovietica.

Victima, sora Liudmila, a fost dusa la spital in stare grava, iar medicii nu au mai putut-o salva, a declarat un oficial din serviciile de sanatate locale, Nadejda Sevalneva.

"Ea a fost grav ranita. A pierdut mult sange, a fost arsa pe o suprafata reprezentand 40% din cea a intregului corp si avea si fracturi multiple", a declarat d-na Sevalneva, citata de Reporter Ucraina.

Guvernatorul regiunii Zaporijia, Boris Petrov, a declarat la randul sau ca explozia a fost cauzata de echivalentul a 500 de grame de TNT, o explozie puternica, raporteaza Reporter Ucraina.

O ancheta penala a fost deschisa pe marginea atacului, potrivit presei locale. Exploziile mortale de acest gen sunt foarte rare in Ucraina.

Cladirea afectata apartine Bisericii Ortodoxe Ucrainene din cadrul Patriarhiei Moscovei, care este activa in Ucraina alaturi de alte doua Biserici disidente Ortodoxe, mentinandu-se o relatie tensionata intre acestea.

Explozia a avut loc in ultima zi a vizitei in Ucraina a Patriarhului rus, Kirill, reclamata ca fiind un afront la adresa suveranitatii Kievului, de catre influenta Biserica Ortodoxa disidenta si marcata de demonstratii ale nationalistilor ucraineni.

Informatia poate fi citita in prezent doar pe Lacasuri Ortodoxe!

Fiindca vizitatorii nostri merita sa fie cei dintai… informati!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.