Vaticanul a trimis primul sau Nuntiu in Rusia

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Arhiepiscopul Antonio Mennini, pana in prezent, reprezentantul Papei in Federatia Rusa, este de acum primul nuntiu apostolic al Vaticanului, in tara, conform unui raport emis chiar de Vatican.

Arhiepiscopul a prezentat scrisorile de acreditare Ministrului Afacerilor Externe, Sergej Lavrov, inca din data de 15 iulie 2010, in cadrul unei ceremonii care a fost urmata de o "cordiala" intalnire, a raportat biroul de presa al Vaticanului.

©Traducere si redactare Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe®


in decembrie anul trecut, Papa Benedict al XVI-lea si presedintele rus Dmitri Medvedev au convenit sa sporeasca relatiile dintre cele doua parti, in privinta legaturilor diplomatice.

intr-o adresa catre noul nuntiu, Alexandru Krusko, vice-ministrul Afacerilor Externe, a analizat dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Federatia Rusa si Vatican. El a mentionat ca relatiile dintre cele doua au fost "caracterizate printr-un spirit de colaborare si intelegere sporit", a raportat L’Osservatore Romano.

Krusko il asigura, de asemenea, pe Arhiepiscopul Mennini, in numele presedintelui rus, de "o colaborare fructuoasa in ce priveste provocarile morale si etice ridicate de societatea de astazi".

La randul sau, arhiepiscopul a transmis salutari Presedintelui rus, din partea Papei, asigurandu-l de "colaborarea in consolidarea, in continuare, a relatiilor cu guvernul, precum si in cresterea spirituala si morala a poporului rus".

Aceasta ceremonie a pus capat schimbului intre ambasade, care a inceput pe 26 iunie la Roma, cu prezentarea scrisorilor de acreditare ale primului ambasador rus la Vatican, Mikolaj Sadlichov.

Informatia poate fi citita in prezent doar pe Lacasuri Ortodoxe!

Fiindca vizitatorii nostri merita sa fie cei dintai… informati!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.