(AUDIO) Slujba arhiereasca, de pomenire a sarbilor ucisi in urma cu 11 ani, la Stari Gratco

in Stari Gratko, localitate aflata in apropierea Lipljan – Serbia, a avut loc marcarea, in urma cu cateva zile, a implinirii a 11 ani de la “dureroasa ucidere” a 14 sarbi, de catre extremistii albanezi, membri ai UCK – dupa cum informeaza Eparhia de Raska-Prizren si Kosovo-Metohija, a Patriarhiei Serbiei.

©Traducere si redactare Andreea Zahariea pentru Lacasuri Ortodoxe®


Slujba de pomenire a victimelor, a fost oficiata in fata placii memoriale din centrul localitatii Stari Gratko, de catre Locum Tenens al Eparhiei de Raska-Prizren si Kosovo-Metohija, IPS Amfilohije, alaturi de Episcopul Teodosije de Lipljan, preotul Sava Smigic si altii.


Printre localnici si membrii familiilor celor ucisi, la Slujba de Pomenire s-au mai aflat si secretarul Adunarii din Serbia, presedintele Comitetului de Stat, Veljko Odalovici si directorul centrului medical din Gracanica, Dr. Rada Trajkovic.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.