Biserica Bulgara reunita. Disidentii si-au cerut iertare in fata Patriarhului

Patriarhul Maxim Sfantul Sinod, Directia pentru Culte si Ministrul Diasporei, Bojidar Dimitrov, au fost anuntati despre decizia de unificare a Bisericii.

”Disidentii din Biserica Ortodoxa Bulgara au cerut Patriarhului Maxim iertare”, a raportat canalul TV PRO.BG, in ziua de vineri, 28 mai 2010.


Patriarhul Maxim Sfantul Sinod, Directia pentru Culte, si Ministrul Bulgar pentru Diaspora, Bojidar Dimitrov, au fost anuntati despre decizia de unificare a Bisericii.

Cei trei clerici de cel mai inalt rang din Sinodul Alternativ Bulgar, care au intins mana Patriarhului, sunt Mitropolitul Inochentie al Sofiei, de la Manastirea Rojen, Episcopul Ioan Bogoslov si parintele Nikolai Nikolov.

Cu aceeasi ocazie, Emil Velinov, sef al Directiei pentru Culte, a mai spus pentru PRO.BG ca, oficial, in Bulgaria sunt inregistrate 107 religii, dar nu sunt probleme cu niciuna dintre ele.

Informatia poate fi citita in acest moment doar pe: Lacasuri Ortodoxe.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 20/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.