Wednesday 26 may 2010

Alte relatari si impresii privind vizita Patriarhului Constantinopolului in Rusia

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Alte relatari si impresii vizavi de vizita Patriarhului Constantinopolului in Rusia

Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, s-a intalnit marti, 25 mai 2010, la Kremlin, cu presedintele rus Dmitri Medvedev, in timpul unei vizite in Rusia, care vizeaza imbunatatirea relatiilor cu Biserica Ortodoxa Rusa.


Presedintele rus a salutat faptul ca vizita lui Bartolomeu serveste la "consolidarea dialogului ce leaga dintotdeauna cele doua Biserici surori", potrivit unui reportaj al televiziunii ruse.

"Ca o Biserica mama, suntem incantati ca aceasta cooperare intre Biserica Ortodoxa Rusa si Stat este prospera si eficienta", a spus patriarhul.

"Liderii guvernul rus si Biserica scriu o noua pagina in istorie", a mai spus el.

Patriarhul rus, Chiril, care a fost prezent la reuniune, a declarat ca vizita lui Bartolomeu I a avut "o mare importanta in relatiile bilaterale".

Vizita Patriarhului Ecumenic in Rusia vine dupa cea a Patriarhului Ortodox Rus, Chiril, in Patriarhia de Constantinopol, din iulie 2009 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Relatiile dintre patriarhatul ecumenic din Istanbul, a carui autoritate morala se extinde asupra intregii lumi ortodoxe, desi numarul adeptilor sai in Turcia nu depaseste 2.000 de persoane, si Patriarhia de la Moscova, care conduce cea mai puternica Biserica autocefala, apreciaza France Presse, sunt tulburi.

in aprilie 2009, Ilarion, seful departamentului relatii externe al Bisericii Ortodoxe Ruse a acuzat Patriarhia de Constantinopol ca vrea sa aiba sub autoritatea sa toate Bisericile Ortodoxe autocefale.

Sustinerea acordata de Bartolomeu partizanilor unei Biserici Ucrainene independente de Biserica Rusa, este si ea sursa a tensiunilor intre cele doua Patriarhii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In acest moment, informatia poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe!

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.