Wednesday 26 may 2010

Ortodocsii ciprioti care se opun vizitei papale, au fost chemati la ordin

Lacasuri Ortodoxe: din Nicosia – Cipru
Ortodocsii ciprioti care se opun vizitei papale, au fost chemati la ordin

Capul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea, i-a chemat la ordin, marti, 25 mai 2010, pe clericii care se opun vizitei Papei Benedict al XVI-lea, in insula mediteraneana, in perioada 4-6 iunie 2010.


Saptamana trecuta, o circulara a Sinodului a fost citita in bisericile de pe insula, prin aceasta credinciosii fiind asigurati ca vizita Papei nu pune in pericol Biserica Ortodoxa, facand totodata apel la calm.

Majoritatea covarsitoare a crestinilor din Cipru este ortodoxa, dar insula are, de asemenea, si o mica comunitate latina, a carei prezenta dateaza din perioada cruciadelor, pe langa armeni si maroniti.

"(…) Sinodul a decis, iar deciziile Sinodului sunt obligatorii. Biserica este corecta, dar stricta", a spus prelatul marti, pentru presa, referindu-se la mai multe rapoarte ale unor diferende in cadrul Bisericii Ortodoxe, privind vizita papala.

"Exista democratie in Biserica, exista libertatea cuvantului iar oamenii isi pot spune opiniile, dar ei nu pot face nimic dupa bunul plac", a adaugat el.

Potrivit ziarelor, mai multi episcopi ortodocsi au spus ca nu vor asista la vizita Papei in Arhiepiscopia Nicosiei sau la alte evenimente oficiale la care va participa pontiful, chiar daca Biserica Ortodoxa a salutat aceasta calatorie.

In acest moment, informatia poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe!

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.