In Ulster, un om a fost impuscat in plina zi, intr-un cartier protestant

Lacasuri Ortodoxe: din Londra
In Ulster, un om a fost impuscat in plina zi, intr-un cartier protestant

Un barbat a fost ucis in dupa-amiaza zilei de vineri, 28 mai 2010, conform France Presse, pe Shankill Road, o strada aflata intr-o zona protestanta a Belfastului, loc al violentelor sectare din trecut, a spus politia.


Victima traversa strada care duce din centrul Belfastului spre nord-vestul orasului, atunci cand a fost ucisa de mai multe focuri de arma, a declarat o sursa din politie pentru AFP.

Potrivit agentiei de stiri britanice Press Association, omul de 40 de ani a fost impuscat de aproape, de oameni mascati inarmati, cu putin timp inainte de 12:00 GMT.

Alte detalii nu sunt inca disponibile vizavi de aceasta crima care vine pe fondul situatiei tensionate din ultimele luni, in provincie, dupa uciderea in martie 2009 a doi soldati britanici in Antrim, in apropiere de Belfast, revendicata de un grup republican disident.

Cartierul monarhist (protestant) Shankill a fost unul dintre locurile cele mai periculoase din Belfast, in timpul "Troubles", cu violente timp de trei decenii intre separatistii catolici si protestantii unionisti, incheiate in 1998 cu acordul de pace Vinerea Sfanta.

De atunci, mai multe infractiuni, legate de reglari de conturi in sanul gruparilor paramilitare monarhiste, au fost identificate in Shankill.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.