Colocviu inter-religios in Algeria, pentru “risipirea neintelegerilor”

Lacasuri Ortodoxe: din Alger
Colocviu inter-religios in Algeria, pentru "risipirea neintelegerilor"

Un simpozion inter-religios a avut loc pe parcursul a doua zile in Alger, la care au participat ministrul Cultelor, Bouabdallah Ghlamallah, care a afirmat ca "trebuiau clarificate neintelegerile", despre "pretinsele restrictii privind exercitarea religiei", in Algeria, informeaza France Press.


Algeria "a garantat intotdeauna comunitatilor sale religioase diverse, libertatea practicarii propriilor credinte", a asigurat Ghlamallah in deschiderea simpozionului, care a avut loc miercuri si joi, si la care au participat reprezentanti din tara si din strainatate, de religii diferite.

"Algeria a garantat crestinilor sai practicarea credintei lor in mod liber si cu seninatate, in locurile destinate acestui scop, conform cu ordonanta care reglementeaza exercitarea cultului, adoptata inca din 2006" si "nicio biserica n-a fost inchisa in tara", a adaugat el – dupa cum aflam din cotidianul "Algerie 360".

Arhiepiscopul de Alger, Ghaleb Bader, a declarat pentru AFP ca aceasta ordonanta "recunoaste existenta altor culte in afara Islamului, precum si dreptul comunitatilor de a sarbatori acest lucru in mod liber."

"Dar, cu mult inainte de anul 2006 inca, Biserica (catolica) cerea ca acest cult sa fie practicat doar in locurile oficiale, si si-a respectat intotdeauna atributiile sale de cult, fara sa existe incidente, sau vreun abuz. Atunci, de ce era nevoie de o noua ordonanta?", a mai spus el.

"Aceasta este prima reuniune in mod explicit crestin-musulmana din Algeria”, a declarat monseniorul Henri Tessier, pentru La Croix, fost arhiepiscop de Alger, retras in 2008.

©redactat KSLCatalin / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 4 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.