Nu va mai exista un Exarhat ortodox Bulgar. “Comunitatea ortodoxa bulgara

In urma sedintei Comitetului pentru afaceri juridice si drepturile omului a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), informeaza Sectorul Relatii bisericesti si interreligioase al Patriarhiei Romane, s-a propus si incadrarea "comunitatii ortodoxe bulgare” din Istanbul in Patriarhia Ecumenica, respingandu-se, astfel, termenul de ‘Exarhat ortodox bulgar”.


Nu va mai exista un Exarhat ortodox Bulgar. "Comunitatea ortodoxa bulgara” din Istanbul, incadrata in Patriarhia Ecumenica.

Rezolutia a fost aprobata de catre o majoritate semnificativa de 102 voturi pentru, 18 impotriva si 4 abtineri. Raportul a fost propus de europarlamentarul francez Michel Hunault, deputat din partea democratilor europeni, conform declaratiei Sectorul Relatii bisericesti si interreligioase al Patriarhiei Romane, citata de Centrul de Presa al Patrairhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.