Confruntari religioase in Nigeria – Jos

Lacasuri Ortodoxe: din Jos Kano (Nigeria)
Confruntari religioase in Nigeria – Jos

Localitatea Jos (centrul Nigeriei) a intrat marti, 19 ianuarie 2010, sub stare de asediu, dupa ciocniri fara oprire, intre crestini si musulmani, care au provocat moartea unor persoane in acest week-end, a anuntat o sursa oficiala.






©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Focul deschis in noaptea de duminica, s-a extins ziua in Jos si in localtatea apropiata Bukuru, a declarat un purtator de cuvant al Statului Plato, catre AFP, Gregori Ienlong.

Potrivit unui bilant comunicat luni, 18 ianuarie 2010, de catre principalul Imam al orasului, cel putin 26 de persoane au fost ucise si peste 300 ranite in ciocnirile dintre crestini si musulmani, cauzate de construirea unei moschei, intr-un cartier predominant crestin.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Aproximativ 3.000 de persoane au fost stramutate din cauza violentelor, a declarat pentru AFP, Crucea Rosie locala, care nu a putut confirma bilantul mortilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.