“Fiti pregatiti sa va platiti datoria!” – Vandalism impotriva unei moschei – blasfemie

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim
Vandalism impotriva unei moschei: cinci israelieni dintr-o colonie arestati

Cinci israelieni suspectati de implicare in acte de vandalism impotriva unei moschei din localitatea palestiniana Yassuf (nordul Cisiordaniei), in data de 12 decembrie, au fost arestati, au raportat surse din politie luni, 18 ianuarie 2010.


©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Un tribunal din regiunea Tel Aviv a ordonat prelungirea cu inca 7 zile a retinerii a trei dintre acesti israelieni, impunand si o restrictie de deplasare pentru un al 4-lea suspect, care este minor, a declarat televiziunea de stat.

Toti acesti suspecti sunt rezidenti ai coloniei Yitzhar, langa Yassuf, considerata un bastion al extremistilor evrei.

Potrivit autoritatilor locale palestiniene, israelienii din colonie au dat foc cartilor de rugaciune, inclusiv Coranelor, si unui covor din interiorul moscheii principale din localitatea Yassuf, spargand si usa acesteia.

Acestia au scris cu graffiti pe pardoseala textul anti-palestinian, in ebraica: "Fiti pregatiti sa va platiti datoria!"

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Un membru al opozitiei de extrema dreapta, Michael Ben-Ari, a denuntat aceste arestari la postul de radio al armatei. "Este scandalos ca au fost arestati niste copii (suspectii din colonie), aici nu suntem in Iran. in acest caz, este clar ca politia incalca legea", a protestat parlamentarul.

Daunele comise impotriva moscheii au fost reclamate de mai multe autoritati spirituale si politice din Israel, inclusiv de primul-ministru Benjamin Netanyahu, care a mentionat ca este "este o infractiune deosebit de grava, in contradictie cu traditiile iudaismului si Israelului”.

Colonistii extremisti practica o politica de represalii sistematice – referitoare la “datorie” – atacand obiective palestiniene ori de cate ori autoritatile israeliene iau masurile pe care ei le recunosc a fi impotriva colonizarii.

Atacurile s-au intensificat dupa decizia lui Netanyahu de a decreta un moratoriu de zece luni vizand constructiile in asezarile din Cisiordania ocupata.

©Culegere de date, traducere, interpretare si adaptare text: Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.