Washingtonul “profund ingrijorat” de arestarea militantilor sositi in Egipt in spirit de solidaritate cu familiile coptilor ucisi

Lacasuri Ortodoxe: din Washington
Washingtonul "profund ingrijorat" de arestarea militantilor sositi in Egipt in spirit de solidaritate cu familiile coptilor ucisi

Statele Unite ale Americii se arata profund ingrijorate de arestarea, in Egipt, a militantilor sositi in spirit de solidaritate cu crestinii copti ucisi in data de 6 ianuarie 2010 – a declarat sambata, 16 ianuarie 2010, Departamentul de Stat.


"Statele Unite sunt profund ingrijorate de arestari", a spus intr-o declaratie Mark Toner, un purtator de cuvant al diplomatiei americane.

Washingtonul solicita guvernului egiptean sa "respecte drepturile tuturor celor care, in mod pasnic, isi exprima opiniile politice si dorinta de a beneficia de libertatile universale", a mai spus declaratia.

Politia egipteana i-a eliberat sambata pe manifestantii arestati cu o zi inainte, veniti pentru a-si exprima solidaritatea lor cu familiile crestinilor copti ucisi pe 6 ianuarie 2010, in urma unui tir armat, in Egipt .

30 de militanti au fost arestati, dupa ce au ajuns in Naga Hamadi (la 600 km sud de Cairo), unde tirul armat, indreptat asupra coptilor (crestini egipteni), ucisese sapte persoane: sase copti si un politist.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.