publicat în: Arhivă

Cea de-a 11-a Biserica crestina, care cade victima vandalismului din Malaezia

Lacasuri Ortodoxe: din Kuala Lumpur
O alta Biserica crestina victima a vandalismului in Malaezia

O biserica protestanta a fost victima vandalismului in Malaezia, ultimul atac asupra lacasurilor de cult crestine din aceasta tara zguduita de controversa privind dreptul non-musulmanilor de a folosi cuvantul "Allah" – a declarat sambata, 16 ianuarie 2010, purtatorul de cuvant al parohiei.


Ferestrele de la cele doua etaje ale Bisericii, situata in provincia sudica a Negeri Sembilan, au fost sparte vineri, 15 ianuarie 2010 – a declarat pentru AFP David Raju, purtator de cuvant al Bisericii Grace Global Prayer.

"Cred ca acest atac se inscrie in seria celor indreptate impotriva bisericilor din aceasta tara", a spus el, adaugand ca politia a deschis o ancheta asupra acestui act de vandalism.

Aceasta este cea de-a 11-a Biserica vizata de islamul din Malaiezia, tara in care acesta este majoritar, doar aproximativ 10% din populatie fiind crestina.

Tensiunile dintre crestini si musulmani au crescut din momentul in care instanta a retras saptamana trecuta, dreptul ziarului local catolic, The Herald, sa aminteasca numele de "Allah" in editiile sale malaieziene, revenind la decizia sa, sub presiune.