Mitropolia Republicii Moldova atentioneaza ca un cadru legislativ mult prea simplificat de inregistrare a cultelor religioase poate avea consecinte grave asupra securitatii statului

In data de 1 decembrie 2009, Ministerul Justitiei din Republica Moldova a gazduit masa rotunda cu tematica: „inregistrarea entitatilor religioase". La dezbateri au participat Alexandru Tanase, Ministrul Justitiei al Republicii Moldova, Oleg Efrim, Viceministrul Justitiei si reprezentanti ai altor culte care activeaza legal in Republica Moldova.


in cadrul intalnirii s-a discutat despre situatia actuala a Legii cultelor, adoptata in mai 2007, in special despre procedura mult prea simpla de inregistrare a noilor culte religioase, care poate duce la legalizarea activitatii unor organizatii religioase distructive, periculoase pentru stat si societate, sau a unor organizatii care ascunzandu-se dupa paravanul religiei ar intreprinde actiuni incompatibile cu statutul pe care si-l declara.

Pentru redresarea situatiei Prot. Vadim Cheibas, secretarul Mitropoliei Chisinaului si a intregii Moldove, a venit cu propuneri referitoare la modificari in Legea privind cultele religioase.

Reprezentantii Ministerului Justitiei au audiat propunerile inaintate, ramanand, totusi, pe pozitia inregistrarii simplificate a cultelor religioase.

Cu toate acestea Ministerul a promis crearea unei comisii care va analiza problemele iscate si va da propuneri pentru o eventuala schimbare a Legii ce este in vigoare.
Mitropolia Moldovei atentioneaza inca o data ca un cadru legislativ mult prea simplificat poate avea consecinte grave asupra securitatii statului si a bunei intelegeri in societate.

Unii din reprezentantii cultelor religioase au pledat pentru revenirea la structura veche ce reglementa relatiile statului cu confesiunile – Serviciul de Stat pentru Problemele Cultelor.

Biserica Ortodoxa a Republicii Moldova

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.