Care este cea mai persecutata religie in lume

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Mai mult de trei sferturi dintre cei care sufera persecutii religioase sunt crestini

Mai mult de trei sferturi din persecutiile religioase din intreaga lume, au in vedere crestinii, afirma organizatie catolica recunoscuta de Vatican, in raportul sau anual. Raportul, pe care […]


…Radio Vatican l-a facut public in ziua de luni, 7 decembrie 2009, arata ca un procent cuprins intre 75% si 85% dintre persecutiile religioase din lume ii vizeaza pe crestini. El a fost elaborat de catre organismul de drept pontifical "Ajutor pentru Biserica in suferinta", si demonstreaza ca inca "multi dintre crestini, in ziua de astazi, nu-si pot practica liber religia", sustine radioul Papei.

Masurile represive impotriva crestinilor "bazate pe ideologiile ateiste", cum ar fi comunismul, s-au “diminuat”, insa exista "ideologii noi care spun" DA religiei, insa unei singure religii", a declarat unul dintre raportori, Berthold Pelster, facand referire in special la tarile musulmane si India, unde unele state au adoptat legi de interzicere a convertirii religioase.

M. Pelster, intr-un interviu acordat agentiei Fides, apartinand Congregatiei pentru evanghelizarea popoarelor, a definit ca "Biserica de martiri" situatia crestinilor din Irak, si considera ca in aceasta tara "viitorul crestinismului este puternic amenintat". El a subliniat ca multe episoade de violenta indreptata impotriva crestinilor au avut loc in acest an in Pakistan, Egipt si Nigeria.

"intr-o maniera mai putin violenta, trebuie remarcata si situatia din America Latina unde, de asemenea, guvernele neo-socialiste actioneaza in principal impotriva Bisericii Catolice", a mai spus acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.