Noi actiuni impotriva crestinilor din Mosul

Lacasuri Ortodoxe: din Mosul (Irak)
Noi actiuni impotriva crestinilor din Mosul – o persoana a fost ucisa

Crestinii din orasul Mosul au fost joi, 17 decembrie 2009, victimele unor abuzuri care au sfarsit cu asasinarea unuia dintre acestia, la doua zile dupa alte atentate indreptate impotriva bisericilor.


Noi actiuni impotriva crestinilor din Mossul – o persoana a fost ucisa

Un crestin practicant, in varsta de 30 de ani, Majid Yousef Zeid, care si-a parcat vehiculul sau cu gand sa intre in propria casa, a fost ucis de barbati inarmati aflati intr-o masina, in partea de vest a orasului.

"Unul dintre atacatori chiar a coborat din masina, pentru a se asigura ca acesta a murit, inainte de a fugi", a spus martorul Abdel Mohammad Al-Jabbbar.

Marti, 15 decembrie 2009, doua atacuri au vizat in acest oras aflat in nordul Irakului, doua biserici, ucigand un copil si ranind alte 40 de persoane.

in centrul orasului, explozia unei masini capcana, vizand Biserica Ortodoxa siriaca a Presfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria si o scoala crestina din apropiere, a cauzat moartea unui copil si a ranit alte 40 de persoane, printre care 5 liceeni, conform unui responsabil din administratia Spitalului din Mosul, aflat la 350 km nord de Bagdad.

Noi actiuni impotriva crestinilor din Mossul – o persoana a fost ucisa

O alta bomba a mai explodat, de asemenea, in apropierea Bisericii siriace Catolice "Buna Vestire”, din Shurta, din nordul orasului, fara a face insa victime.

in data de 26 noiembrie 2009, alte doua explozii au distrus o Manastire si o Biserica din districtul Al Mosul-Jadida. Prima bomba a fost plasata in interiorul Manastirii Dominicane Sfanta Teresa, deteriorand in mod serios constructia si sala de primire, fara a cauza victime printre cele sase calugarite care vietuiau acolo. Biserica Sfantul Efrem – caldeeana – a fost distrusa de a doua bomba, nimeni nefiind ranit.

Noi actiuni impotriva crestinilor din Mossul – o persoana a fost ucisa

La sfarsitul anului 2008, o campanie sistematica de asasinate si violente directionate, a lasat in urma 40 de morti in randul crestinilor din Mossul, cauzand un exod a mai mult de 12.000 de persoane. Mai multe comunitati au revendicat aceste atentate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.