publicat în: Arhivă

Patriarhul Kirill va vizita Georgia

Patriarhul Kirill va vizita Georgia

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kiril, intentioneaza sa faca o vizita in Georgia, a declarat seful oficiului pentru relatii externe bisericesti al Patriarhiei Moscovei, arhiepiscopul Ilarion.

"Ne asteptam ca Patriarhul Moscovei sa viziteze Georgia", a spus el.


"In acest moment nu stim exact data, dar Patriarhul va vizita bisericile conform randuielii bisericesti", a mai precizat arhiepiscopul Ilarion.

Patriarhul Kirill va vizita Georgia

Acesta considera ca bisericile ortodoxe rusa si georgiana "pot aduce o contributie majora in instaurarea pacii in urma situatiei create din cauza unor actiuni irationale, "demente", ale unui lider politic.

In momentul de fata bisericile reprezinta principalul element care mai uneste popoarele rus si georgian", a adaugat Ilarion.

Patriarhul Kirill va vizita Georgia

"Nu ne putem implica in politica si nici sa dictam liderilor politici, mai ales liderilor altor state, cand e vorba despre comportament. Ceea ce au facut le va ramane pe constiinta", a subliniat el. "Pmitropolia.md/mainutem face insa totul pentru pastrarea si consolidarea legaturii dintre popoarele Rusiei si Georgiei, pentru ca unitatea credintei, care ne leaga, sa se pastreze", a mai spus arhiepiscopul.

Biserica Ortodoxa a Republicii Moldova