From EurHope to EurHome – 2009

Cu binecuvantarea Preasfintitului Lucian, episcopul Caransebesului, proiectul international al elevilor de la liceul teoretic „Traian Lalescu” din Resita, intitulat „From EurHope to EurHome” este inca foarte bine ancorat.

Drept dovada, cinci tineri, insotiti de cei doi dascali ai liceului, pr. prof. Nicolae Chiosa si prof. Ovidiu Badescu dimpreuna cu diaconul Emil Varga vor merge la Loreto, in perioada 19-24 noiembrie, pentru a pune “piatra de temelie” pentru al doilea an de infratire intre ortodocsi, catolici si anglicani.


Tinerii, deloc debutanti, au sperante foarte mari in ceea ce priveste al doilea proiect pe care incearca sa il construiasca in Italia cu partenerii din Anglia si din tara gazda crezand cu tarie ca ruptura generata de mult poate fi aplanata treptat prin vointa, perseverenta, dragoste si credinta in Dumnezeu.

Vor sintetiza feedback-urile primite de la participantii proiectului anterior astfel incat sa poata omogeniza ideea de baza pe care se va axa proiectul ce va avea loc in vara anului 2010 la centrul „Giovani Paolo II”.

Legaturile Episcopiei Caransebesului cu bisericile din partea de est a Italiei au fost incepute in 1997. Tot ceea ce incercam noi sa facem momentan este sa improspatam aceasta colaborare cu o lumina venita din partea celor mai tineri, menita sa aduca armonia intre fiecare dintre noi…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.