Ierusalimul de Est: apel al Consiliului Mondial al Bisericilor, pentru “rezistenta”

Lacasuri Ortodoxe: din Geneva

Ierusalimul de Est: apel al Consiliului Mondial al Bisericilor, pentru "rezistenta"

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) de la Geneva a solicitat “membrilor sai si publicului sa se mobilizeze, pentru a se opune deciziei Israelului de a aproba construirea a 900 de case noi", in Ierusalimul de Est.


Secretar general CMB, Samuel Kobia a invitat organizatiile membre ale Consiliului sa actioneze (…) concertat, pentru ca guvernul israelian sa revina asupra deciziei sale.

intr-o declaratie, Kobia si-a exprimat “marea” dezamagire si a spus ca organizatia sa "condamna cu fermitate decizia Israelului de a extinde colonia ilegala Gilo.

Ministrul israelian de Interne, Elie Yishai, a decis sa autorizeze construirea a aproape 1000 de case noi in Gilo, un cartier evreiesc din Ierusalimul de Est, provocand astfel o miscare internationala de protest.

Partea de est a Ierusalimului, unde vietuiesc 200.000 de israelieni, instalati in zeci de cartiere noi, si 270.000 de palestinieni, a fost cucerita in timpul razboiului din iunie 1967 si apoi anexata. Aceasta anexare nu a fost niciodata recunoscuta de catre comunitatea internationala.

Fondat in 1948, CMB, care are sediul la Geneva, reuneste 347 de biserici: protestanti, ortodocsi, anglicani si membri ai altor biserici, incercand sa-i reprezinte pe cei 560 de milioane crestini, din peste 110 tari. Biserica Romano-Catolica nu este inclusa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.