O delegatie a Patriarhiei Constantinopolului a avut o intalnire cu liderul schismaticilor – autocefalisti ucraineni

Un raport cu privire la situatia Ortodoxiei in Ucraina va fi prezentat Sfantului Sinod al Patriarhiei Constantinopolului in cadrul sedintei acestuia de la inceputul lunii decembrie. Despre acest lucru s-a anuntat in cadrul intalnirii cu liderul „bisericii ortodoxe autocefale ucrainene" schismatice, Metodie Kudreakov, a declarat Mitropolitul Emanuil, seful delegatiei Patriarhiei Constantinopolului, care a vizitat Kievul.


La 5 octombrie, reprezentantii Constantinopolului s-au intalnit cu Presedintele Ucrainei, Victor Iuscenko, Mitropolitul Kievului si a intregii Ucraine, Vladmir, si cu seful autoproclamatului „Patriarhat de Kiev", Filaret Denisenko.

Recent, „biserica ortodoxa autocefala ucraineana" s-a adresat Patriarhiei Constantinopolului cu rugamintea de a fi primita sub omoforul sau.

„Episcopatul bisericii ortodoxe autocefale ucrainene afirma inca o data in fata Bisercii – Mama, ca pentru iesirea din izolarea canonica artificiala si pentru reinoirea comuniunii cu Ortodoxia Universala, biserica noastra este gata si tinde sa intre in componenta Patriarhiei Ecumenice, cu statut de autonomie" – se mentioneaza in declaratia „soborului arhieresc" al „bisericii ortodoxe autocefale ucrainene".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.