Fatah cheama la greva generala, maine, vineri 9 octombrie 2009, in apararea Ierusalimului

Lacasuri Ortodoxe: din Ramallah (Cisiordania)
Fatah cheama la greva generala, maine, vineri 9 octombrie 2009, in apararea Ierusalimului

Fatah a chemat astazi, joi 8 octombrie 2009, la demonstratii si greva generala pentru ziua de vineri, in teritoriile palestiniene, cu scopul de a “apara Ierusalimul", Orasul Sfant fiind din nou agitat de tensiunile religioase.


intr-un comunicat public, facut in Cisiordania, Comitetul Central al miscarii Fatah a presedintelui palestinian Mahmoud Abbas a chemat la "greva generala si la demonstratii in ziua de vineri, in scopul proclamarii atasamentului poporului palestinian fata de Ierusalim, capitala eterna a statului independent palestinian" .

Aceasta greva urmareste "afirmarea identitatii arabe a Ierusalimului, precum si atasamentul poporului palestinian de locurile sale sfinte musulmane si crestine, in fata masurilor salbatice cu care se confrunta in prezent Israelul", se aminteste in declaratie.

Calmul a revenit in Ierusalim, dupa mai multe zile de ciocniri sporadice intre tinerii palestinieni si Politia israeliana.

Conflictul din jurul esplanadei Moscheilor, un butoi cu pulbere, politico – religios, aflat in inima Vechiului Oras, a fost reaprins la sfarsitul lunii septembrie, cand palestinienii au protestat impotriva evreilor pelerini veniti sa se roage la sit (considerati intrusi, vizita fiind vazuta ca provocatoare) .

Esplanada, care gazduieste Moscheile Al-Aqsa si Domul de Piatra, este sit-ul considerat sfant, al treilea ca importanta in Islam, dupa Mecca si Medina. in plus, este locul cel mai sacru al evreilor, numit Muntele Templului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.