US Army sustine ca este toleranta cand este vorba de probleme religioase

Lacasuri Ortodoxe: din Washington
US Army sustine ca este toleranta cand este vorba de probleme religioase

Armata americana a declarat astazi, vineri 6 noiembrie 2009, ca este toleranta in ce priveste problemele in materie religioasa. Declaratia a fost facuta in urma unui masacru comis intr-una dintre bazele sale din Texas (sud), de catre un musulman care s-a justificat prin faptul ca familia sa se plangea de hartuire religioasa.


"Suntem mereu preocupati sa vedem lumea tratata cu demnitate si respect", a declarat purtatorul de cuvant al armatei, generalul Kevin Bergner, la o conferinta de presa tinuta la Washington.

"Ne-am petrecut mult timp examinand acest subiect, indiferent daca vorbim de o apartenenta etnica, religioasa sau rasiala". "Exista chiar un angajament profund in randul soldatilor nostri, al civililor si familiilor noastre. "

Cu toate acestea, Bergner nu a fost in masura sa spuna cum incearca armata sa promoveze toleranta si sa previna aparitia unor tensiuni care ar putea sa se nasca din faptul ca un ins inarmat care a ucis 13 oameni si a ranit aproape 30, joi 5 noiembrie 2009, la baza Fort Hood, este musulman.

Comandantul bazei, generalul Robert Cone, a declarat ca martorii au auzit impuscaturi, Nidal Hasan Malik, strigand "Allah Akbar" (Dumnezeu este Mare, in araba) si deschizand focul.

Joi, Nader Hasan, un var al acestuia, a afirmat ca Hasan "a fost stresat de idea trimiterii in strainatate si s-a plans de hartuirea soldatilor, din cauza apartenentei sale la credinta musulmana".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.