Mii de crestini au demonstrat la Ierusalim, sustinand Israelul

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim, 7 octombrie 2009
Mii de crestini au demonstrat la Ierusalim, sustinand Israelul

Mii de pelerini crestini evanghelisti din intreaga lume au marsaluit marti 6 octombrie 2009, la Ierusalim, exprimandu-si sprijinul fata de Israel si rugandu-se pentru pace, in timpul sarbatorii evreiesti Sukkot.


"Oamenii trebuie sa inteleaga ca Tara Sfanta a fost lasata de Dumnezeu evreilor. Suntem crestini care sprijinim Israelul", a declarat pentru AFP, Rosie Smith, o englezoaica infasurata in steagul israelian, din cap pana-n picioare.

Procesiunea, care a fluturat steaguri de toate nationalitatile, a marsaluit spre portile Vechiului oras, in timp ce tensiunile ramaneau puternice in Ierusalim, dupa doua zile de ciocniri intre palestinieni si Politia israeliana.

"Suntem toti purtatorii drapelului Israel, intr-un moment in care fortele raului doresc sa divizeze Ierusalimul", a declarat Grace Galindez-Gupana, o filipineza.

Reamintim ca Sarbatoarea Sukkot, numita Sarbatoarea Corturilor, comemoreaza sederea evreilor in desert, dupa exodul din Egipt.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.