VIDEO: Uzbekistanul se plange de islamofobia din Europa

Lacasuri Ortodoxe: din Bruxelles

"Eu nu am venit la Bruxelles pentru a mi se da lectii!"

Uzbekistanul, o tara predominant musulmana din Asia Centrala, s-a plans luni, 14 septembrie 2009, de cresterea "islamofobiei" in Europa, raspunzand astfel criticilor UE privind respectarea drepturilor omului in aceasta tara.


"Exista in Occident o islamofobie extrem de raspandita, exista prejudecati impotriva statelor asiatice si musulmane. impotriva acestora trebuie sa actionam", a declarat ministrul afacerilor externe din Uzbekistan, Vladimir Norov, in urma unei intalniri cu reprezentantii Uniunii Europene la Bruxelles.

"Caricaturile facute la adresa profetului Mahomed sunt lucruri impotriva carora este dificil sa ramanem indiferenti", a mai spus acesta.

Acestea sunt chestiuni "foarte sensibile, extrem de ofensatoare pentru musulmanii care constituie 80% din populatie", a declarat seful diplomatiei, la o conferinta de presa.

"De asemenea, consideram ca este foarte important sa nu se lege islamul de terorism", a adaugat el. Este "insultator si inacceptabil", a adaugat Norov.

El a raspuns criticilor repetate venite din partea Uniunii Europene, care solicita din nou, luni 14 septembrie 2009, "progrese" in respectarea drepturilor omului si a "libertatilor" in aceasta tara, printr-un comunicat emis in urma unei intalniri.

Ministrul uzbec a raspuns ca nu a venit la Bruxelles pentru a i se da lectii.

"Suntem deschisi la critici, dar nu putem merge mai departe decat daca dialogul se desfasoara intre parteneri care actioneaza pe picior de egalitate", a spus el.

"Suntem o societate musulmana din Asia, bine integrata in zona eur-asiatica" si "noi nu depindem de Uniunea Europeana", a avertizat acesta.

Pentru imaghini VIDEO, dati click aici: .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.