Protestantii din Olanda au fost cuceriti de Ortodoxia din… Bulgaria

Protestantii olandezi par sa isi manifeste interesul pentru Ortodoxie.
intre 15 si 17 august 2009, cu Binecuvantarea Mitropolitului de Ruse, Neofit (Biserica Ortodoxa Bulgara), in orasul Ruse, de pe malul Dunarii, s-a aflat un grup de crestini din cadrul bisericii reformate a Olandei. Veniti aici la invitatia enoriasilor de la Biserica „Sf. Nicolae Facatorul de Minuni", olandezii nu au ascuns faptul ca scopul vizitei lor este acela de a face cunostinta cu Ortodoxia.


Dupa cum informeaza unul dintre site-urile bulgaresti din ruse, un oaspete a declarat ca a venit aici cu alti patru conationali ai sai, pentru a face cunostinta cu „credinta stramoseasca".

In data de 16 august, olandezii au fost prezenti la Dumnezeiasca Liturghie si au admirat cantarile bisericesti rasaritene si Slujbele Ortodoxe, purtand dicutii pe larg cu enoriasii, despre crestinism si viata duhovniceasca.

Dupa ce au vizitat cateva Sfinte Lacasuri Ortodoxe din regiune, olandezii au venit la Vecernie obositi dar fericiti, fiind cuceriti de dragostea si caldura caracteristica crestinilor… ortodocsi.

La 17 august, olandezii au fost primiti, dupa cum informeaza acelasi site, de catre Episcopul de Nesevor, Iacov. De-a lungul discutiei prietenesti, acesta a raspuns la intrebarile care urmareau intelegerea invataturii ortodoxe, cunoasterea ierarhiei bisericesti si starea Bisericii Ortodoxe Bulgare in epoca postcomunista.

La despartire acestia au primit in dar o icoana Ortodoxa a Maicii Domnului „Umilenie" si au promis ca o vor pune in cel mai vizibil loc din biserica lor, chiar daca biserica reformata nu cinsteste icoanele. „Vom continua sa intelegem Ortodoxia si sa aprofundam cunostintele in acest domeniu", au spus olandezii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.