Intalnire arhidiaconala montana de tineret in localitatea Ciclova: ortodocsi si catolici.

Un grup de tineri ai liceului teoretic „Traian Lalescu” din Resita, insotiti de Preotul Profesor Nicolae Chiosa impreuna cu un grup de tineri catolici apartinand parohiei „Maria Zapezii” au participat in 18-19 septembrie la o intalnire arhidiaconala montana de tineret in localitatea Ciclova.


Acestia au ajuns vineri dimineata si dupa ce au parcurs programul de rugaciune au vizitat Manastirea Calugara.

Au urmat apoi jocuri si concursuri, teatru, cantec, pantomima la care tinerii ortodocsi si cei catolici au luat parte impreuna. Dupa epuizarea acestora s-au intors in biserica unde au luat parte impreuna la slujba de seara, ca a doua zi dimineata sa ia parte la discutii ce privesc ecumenismul si nu numai.

La limita luminoasa, unitatea crestina se afla dincolo de zidurile unor cladiri, dincolo de ritual, dincolo de dogme – in insasi fiinta lui Hristos: este apa freatica si esenta care ne uneste oricum, fie ca vrem sau nu, fie ca n-o stim si-o vom afla candva. Nevoia de ecumenism este totuna cu nevoia de maturizare spirituala.

Simtim in ultima vreme o nevoie acuta de a trai impreuna cu ceilalti si acesta este motivul pentru care spunem NU atunci cand ne vedem nevoiti sa construim bariere intre noi.

Consideram ca suntem bogati daca reusim sa il vedem pe celalalt ca pe noi insine.

SURSA:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.