AVITECH: Primul sistem de telemedicina din Romania permite SMURD Targu-Mures sa gestioneze urgentele din 40 de spitale

Bucuresti, 31 August 2009 – AVITECH anunta implementarea cu succes a primului sistem de telemedicina din Romania, special creat pentru rezolvarea in timp real a cazurilor de urgente din spitalele care nu au dotarea tehnica sau specialistii necesari. Complexitatea proiectului a fost optim gestionata prin implicarea mai multor companii, care au oferit solutii dedicate.


Sistemul deserveste 7 judete (Alba, Brasov, Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) si are conectate un numar de 40 spitale ce vor fi monitorizate de echipa SMURD din incinta Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures.

Inaugurarea sistemului a avut loc in data de 14 august 2009, la sediul central din Targu-Mures, in prezenta Ministrului Sanatatii – Ion Bazac, a presedintelui Senatului – Mircea Geoana si a subsecretarului de stat din Ministerul Sanatatii – Raed Arafat.

Oficialitatile participante la eveniment au urmarit o demonstratie de functionare a sistemului de telemedicina si si-au exprimat entuziasmul fata de beneficiile oferite de sistem si intentia de a integra telemedicina la nivelul intregii tari.

Sistemul medical romanesc face astfel un pas important in alinierea la standarde europene, telemedicina aducand imbunatatiri evidente serviciilor medicale. Aceasta permite diagnosticarea in timp real a pacientilor in stare critica, care ar avea in mod normal nevoie sa fie transportati in alte centre, transmitand informatii despre parametrii vitali ai pacientilor – EKG, imagini radiologice si de ecografie. Sistemul va permite astfel salvarea de vieti omenesti.

Totodata, telemedicina se remarca si prin rolul sau educational, permitand schimbul de experienta intre cadrele medicale aflate in centre diferite. Implicit, telemedicina va conduce la reducerea unor costuri pentru sistemul sanitar, intrucat vor fi diminuate costurile necesare transportarii pacientilor intre diferite spitale.

Din punct de vedere tehnic, solutia oferita de AVITECH in cadrul acestui proiect amplu include infrastructura de videoconferinta de inalta definitie TANDBERG – terminale de videoconferinta, videoserver, server pentru comunicatii video, gateway ISDN, precum si camere video de supraveghere Samsung, sistem de inregistarare AverMedia si infrastructura pentru comunicatii date Cisco.

Solutia oferita de AVITECH a cuprins, pe langa echipamentele propriu-zise, servicii de configurare, instalare si punere in functiune sistem, urmate de instruire. Aceste servicii au fost asigurate de echipele de specialisti din Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov ale companiei.

Despre AVITECH

AVITECH este numarul 1 in Romania in domeniile audio-video, videoconferinta si case inteligente. Firma ofera mai mult decat echipamente performante, sisteme integrate sau tehnologii de ultima generatie.

AVITECH ofera solutii complete pentru sali de conferinta si training, boardroom-uri, proiecte de videoconferinta, telemedicina si teleprezenta, retele digital signage, dispecerate si centre de comanda si control, proiecte ProAudio, lumini profesionale.

Persoana de contact:

Gabriela Degeratu
PR Specialist

SC AVITECH CO SRL
Sos. Pipera-Tunari nr. 1/II
077190 Voluntari-Ilfov
Tel: +40 21 200 64 64
Fax: +40 21 200 64 65

wwwcomunicatedepresa.ro

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.