Un om de stiinta a cerut Procuraturii ca Vechiul Testament sa fie declarat text extremist si sa fie interzis pe teritoriul Rusiei

Anatolii Doljenko, un om de stiinta din Stavropol, a cerut Procuraturii ca Vechiul Testament sa fie declarat drept text extremist si sa se interzica pe teritoriul Rusiei, iar cei care raspandesc aceasta carte sa raspunda penal.


Lui Doljenko i s-a alaturat si metodologul in lupta cu crima organizata si coruptia, Evghenii Trufanov.

„Dorim ca, in baza citatelor Biblice prezentate in reclamatia noastra, care indeamna la violenta si genocid, Vechiul Testament sa fie declarat oficial literatura cu continut extremist, incitand la ura interetnica." – a declarat Trufanov.

in cazul unui refuz, reclamantii sunt decisi sa se adreseze Curtii Europene pentru Drepturile Omului.

Comentand initiativa iesita din comun a celor doi locuitori ai Stavropolului, secretarul de presa al Eparhiei locale, Evghenii Bronskii, a reamintit ca „lumea Vechiul Testament, este o lume, in care oamenii L-au respins pe Dumnezeu, unde nu se facea diferenta intre bine si rau, paganii aducand prunci ca jertfa idolilor. Era ceva obisnuit ca, in timpul razboaielor, prizonierii de razboi sa fie masacrati in masa."

„Limitarea acestui rau, pentru ca omul sa nu piara, era posibila numai prin aplicarea fortei. Acesta a fost calea ce grea a lui Dumnezeu in lumea patrunsa de rautatate, lipsita de Harul Dumnezeiesc, drumul impletit cu suferinta. Dar, acest drum a adus omenirea la Vestea cea Buna a lui Hristos, la Noul Testament." – a mai specificat reprezentantul Eparhiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.