Vizita reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Ruse in Lituania. Inchinare la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Surdeg

Ilarion Icoana facatoare de Minuni a Maicii Domnului Surdeg Lituania 2011

In data de 10 ianuarie 2011, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, seful (DECR) Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relatii Externe al Bisericii, In prezent aflat Intr-o vizita In Republica Lituania, cu binecuvantarea Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii si la invitatia Conferintei Episcopale Catolice din Lituania, a vizitat Catedrala Bunei Vestiri din Kaunas.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Ilarion Icoana facatoare de Minuni a Maicii Domnului Surdeg Lituania 2011

Mitropolitul Ilarion a fost Insotit de Arhiepiscopul Sigitas Tamkevi?ius de Kaunas si de Episcopul Gintaras Grušas, secretarul general al Conferintei Episcopale si ordinare militare pentru Lituania si, de asemenea, de protopopul Vladimir Seliavko, secretarul eparhiei Vilnius-Lituania a Bisericii Ortodoxe Ruse, dar si de alti membri ai delegatiei proprii. Parohul Catedralei, protopopul Anatoli Stalbovski, l-a Intalnit pe presedintele DECR in Catedrala.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk s-a Inchinat la moastele sfinte din Catedrala si s-a rugat Inaintea Icoanei facatoare de Minuni a Maicii Domnului Surdeg.

Dupa aceea, acesta a Impartasit amintiri din timpul slujirii sale ca paroh al Catedralei, la Inceputul anilor ‘90, cu Arhiepiscopul Tamkevi?ius. Protopopul Anatoli Stalbovski i-a oferit presedintelui DECR o copie a Icoanei Facatoare de minuni a Maicii Domnului Surdeg si o carte, "Bisericile Ortodoxe In Lituania", ca amintire a acestei vizite.

Icoana Surdeg este o icoana facatoare de minuni lituaniana, care provine din orasul antic Surdegis, de unde i s-a si pastrat numele. Icoana a fost mutata intre timp in localitatea Kaunas, in Catedrala Bunei Vestiri, unde se afla si in ziua de astazi spre inchinare.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.