1-13 august: Pelerinajul Icoanei facatoare de minuni de la Manastirea Adam in jud. Galati

Pelerinajul Icoanei facatoare de minuni de la Manastirea Adam in judetul Galati

In postul Adormirii Maicii Domnului, dupa datina, are loc In judetul Galati pelerinajul cu Icoana facatoare de minuni de la Manastirea Adam. Pelerinajul se desfasoara In perioada 1 – 13 august si cuprinde peste 50 de comunitati manastiresti si parohiale din protopopiatele Galati, Tecuci, Tg. Bujor si Covurlui.

©articol si redactare Teo-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe®


Sfanta Icoana, purtata de monahii ale Manastirii Adam, este Intampinata de catre preoti si credinciosi la intrarea In localitati si la biserici, unde se oficiaza slujba de priveghere, Sfanta Liturghie si rugaciuni pentru folosul sufletesc al oamenilor si al comunitatilor lor.

Procesiunea se Incheie In ajunul praznicului Adormirii, la Manastirea Adam, unde mii de pelerini vin la Prohodul Maicii Domnului sa multumeasca pentru binefacerile primite pe parcursul Intregului post.

Programul pelerinajului cu Icoana Maicii Domnului de la Adam cuprinde, printre altele, parohiile Baleni, Fantanele, Frumusita s.a. din protopiatul Tg. Bujor; parohiile ?ivita, Tulucesti, Branistea, Vasile Alecsandri s.a. din protopopiatul Galati, precum si parohiile Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Mavramol, Precista, Vovidenia, Sf. Cruce si Sf. Ana din municipiul Galati; vineri, la orele 17.00, Sfanta Icoana se va afla la Catedrala arhiepiscopala; parohiile Independenta, Piscu, Hanu Conachi, Namoloasa, Tudor Vladimirescu, Rediu, Pechea, Cudalbi s.a. din protopiatul Covurlui, precum si manastirile Tudor Vladimirescu si Cudalbi; localitatile Ivesti, Liesti, Matca si Corod din protopopiatul Tecuci, precum si mai multe biserici din municipiu, dupa cum informeaza Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Icoana facatoare de minuni de la Manastirea Adam, in pelerinaj (2009)

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 29/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.