“Importanta icoanei in societatea contemporana” – 1 august Munchen 2010

Asociatia Tinerilor Ortodocsi Romani din Germania, filiala München, organizeaza duminica, 1 august 2010, In Capela Sfantul Siluan a Centrului Bisericesc Roman Ortodox din München, o conferinta despre importanta icoanei In societatea contemporana.

©Un articol de TEO-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe®


Conform unor informatii transmise de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane, evenimentul va Incepe la ora 18:00, cu slujba Vecerniei, fiind organizat de ATORG – München, asociatie care il are ca presedinte pe PS Sofian Brasoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului.

Vor conferentia:

– Maica Onufria Sparcea (Centrul episcopal) – istoria icoanei si modul In care se realizeaza

– Teolog Ovidiu Sechel – despre Icoana Schimbarii la Fata

"Traim Intr-o lume a informatiei vizuale si audio, In care imaginea are un impact foarte mare asupra oamenilor. In acest context, trebuie sa constientizam si impactul imaginii religioase sau icoanei si importanta ca ea sa fie realizata dupa norme ortodoxe, sa transmita o informatie care sa-l duca pe cel care o priveste la o raportare sentimentala corecta fata de sfintii reprezentati In ea." a afirmat PS Sofian , intr-un cuvant acordat Centrului de Presa al BOR.

Tinerii ortodocsi romani din Germania organizaeaza cate 2 astfel de intalniri pe an, ultima intalnire avand loc la Tübingen, In perioada 30-31 ianuarie 2010, pe tema "Comunitate si Comuniune". Urmatoarea Intalnire va avea loc In zilele 14-15 octombrie 2010, la München.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 28/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.