Despre procesiunea cu Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, de la Horaita la Horaicioara

Despre procesiu­nea cu icoa­na facatoare de minuni a Mai­cii Dom­nului, de la Horaita la Ho­rai­cioa­ra

Peste 2.000 de credinciosi au par­ticipat in data de 9 aprilie 2010 la hramul Manas­tirii Horaicioara din judetul Neamt. Programul liturgic dedicat acestei sarbatori a Inceput joi seara cu slujba Privegherii.


In dimineata zilei, Inalt Preasfintitul Pa­rinte Teofan, Arhiepisco­pul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bu­covinei, Inconjurat de un sobor de 27 de preoti si diaconi, a sa­varsit Sfanta Litur­ghie In Bi­serica „Botezul Domnului“ a Ma­nastirii Horaita.

In acelasi timp, Sfan­ta Liturghie a fost oficiata in data de 9 aprilie 2010 si la Ma­nas­­tirea Horaicioa­ra. A urmat procesiu­nea cu icoa­na facatoare de minuni a Mai­cii Dom­nului, de la Horaita la Ho­rai­cioa­ra.

Icoa­na, tinuta In maini de patru bar­bati, a fost purtata peste credinciosii ali­ni­ati In rand pe traseu. S-au facut trei opriri de-a lungul pelerinajului, In timpul carora s-au intonat cantarile Canonului Invierii, dar si Tro­parul Invierii.

In poarta Manas­tirii Horaicioara, credinciosii au mai trecut Inca o data pe sub icoa­na Maicii Dom­nu­lui, dupa care au participat si s-au rugat In cadrul slujbei Aghezmei mici si a Sfantului Maslu, oficiate de Inalt Prea­sfintitul Parinte Teofan. Pe­lerinii au luat apoi apa sfintita, dar si apa de la izvorul binefa­cator de la Horaicioara, care se afla la aproximativ 50 de metri de bi­serica manastirii si izvoras­te de sub Muntele Fe­ri­ga.

stiri din MITROPOLIA MOLDOVEI

©redactare Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.