Monday 1 march 2010

Icoana Sestokovskaia sau Seltomezkaia a Maicii Domnului, 6 martie

Icoana Sestokovskaia sau Seltomezkaia a Maicii Domnului, 6 martie
Cuvintele celor nebuni pentru Hristos nu sunt luate prea repede in serios.

Asa s-a petrecut si cu viziunea anuntata de o servitoare din casa lui Nicolai Dimitrievici Skripitin, din Moscova, la mijlocul sec. XVIII.


Ea a visat ca In hornul casei este ascunsa o Icoana a Maicii Domnului. Povestind visul sau celorlalti servitori, a fost luata In ras.

De mai mult timp era considerata o „ciudata”. Numai ca a doua zi a cazut din cos, In vatra focului, o panza mare, de 2 / 1.5 metri, Infasurata. A cazut In timp ce focul era aprins, fara sa arda.

Luand-o de acolo, au observat toti ca e Intr-adevar o Icoana a Maicii Domnului, care purta o mica urma de arsura, ca dovada a faptului ca a cazut In flacari si nu s-a mistuit (pe bratul drept al Maicii Domnului).

Icoana a primit numele de „?estokovskaia” si a fost decorata si cinstita de toti ai casei. Stapanul a lasat-o urmasilor sai, cu limba de moarte, ca binecuvantare. Cum fiii acestuia nu s-au putut pune de acord care dintre ei sa mosteneasca Icoana, au daruit-o bisericii din satul ?eltomezi, provincia Tver, de aici Icoana fiind numita si „?eltomezkaia”.

Devenind cunoscuta pentru vindecari de boli si izgonirea demonilor, Icoana a fost purtata In procesiune si dincolo de granitele eparhiei Tverului.

In Icoana, Maica Domnului tine In mana o naframa si globul pamantesc, iar Fiul sau – un sceptru. Impreuna Imparatind cu Fiul dumnezeiesc, ea este si cea care sterge lacrimile celor ce se pocaiesc.

©Studiu si analiza: Lacasuri Ortodoxe

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile