Icoana Maicii Domnului – Ajutor in nastere de prunci sanatosi, si fara durere (26 decembrie)

icoana Maicii Domnului ajutor in nastere 26 decembrie Icoana Maicii Domnului – Ajutor in nastere

Chemarea Maicii care a nascut fara durere, pastrandu-Si fecioria

De la Inceputurile crestinismului, mamele crestine au invocat ajutorul Mantuitorului si al Maicii Sale, In momentul dificil al nasterii. In zilele noastre, pentru usurarea durerilor, si pentru nastere de prunc sanatos, credincioasele se folosesc de orice rugaciune cunoscuta de ele, catre Maica Domnului.


Insa, in plus, multe familii pastreaza copiile unei Icoane deosebite a Maicii Domnului – „Ajutor In nastere” – In care Preasfanta Fecioara este reprezentata In picioare, cu mainile ridicate, si cu Pruncul aflat In pantece, ca In Icoana „Semnului”.

icoana Maicii Domnului ajutor in nastere 26 decembrie

Spre deosebire de Icoana Semnului, In care Pruncul este reprezentat cu precadere ca Dumnezeu, binecuvantand, Imbracat In vesmintele specifice, Icoana „Ajutor In nastere” Il Infatiseaza pe Hristos umil, dezbracat, cu mainile Incrucisate pe piept, In pantecele Maicii Sale.

icoana semnului - privire comparativa cu ajutor in nastere

Mamele se roaga Inaintea Icoanei, binestiind faptul ca Fecioara Maria a nascut fara durere si ca ea mijloceste la Fiul sau pentru toti cei aflati In suferinta.

Prototipul acestei icoane este stravechi si multe femei au primit sprijin si mangaiere In urma rugaciunii.
Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Ajutor In nastere” este pomenita In sinaxarele ruse, la 26 decembrie.

Studiu si analiza: Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.