(20 iul/27 noi) Icoana Abalask Znamenie a Maicii Domnului

Ctitorie si vindecare

Biserica Manastirii Abalask (a Maicii Domnului) „A Semnului” fusese construita In anul 1637, In urma unei aparitii a Maicii Domnului, Insotita de Sfantul Nicolae si Sfanta Maria Egipteanca, inaintea vaduvei, crestine, Maria.


Eftimie, un taran ce suferea de paralizie, a promis ca se va stradui sa reconstruiasca si sa Inzestreze Biserica Manastirii Abalask.

El l-a rugat pe protodiaconul Matei, de la catedrala din Tobolsk, sa picteze Icoana „Abalask” a Maicii Domnului A Semnului, in vederea Implinirii obiectivului sau.

Indata ce Icoana Abalask – Znamenie a fost pictata, Eftimie s-a vindecat de paralizie. Ea a fost transferata In biserica manastirii, avand loc multe alte vindecari.

Aceasta Icoana se aseamana cu Icoana Maicii Domnului „A Semnului” din Novgorod, insa In Icoana din Novgorod, alaturi de Maica si Prunc sunt Infatisati doi serafimi, pe cand In Icoana Abalask, apar Sfintii Nicolae si Maria Egipteanca, conform viziunii Mariei vaduva.

Icoana „Abalask” – Znamenie este foarte cinstita In Siberia, alaturi de copii ale sale, facatoare de minuni.

Este pomenita, In sinaxarele rusesti, la 27 noiembrie, dar si la 20 iulie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.