De ziua sarbatorii Chisinaului au fost aduse spre inchinare Icoana Maicii Domnului Umilenie – Breansk si Icoana Maicii Domnului de la Harbovat

Odata cu Acoperamantul Maicii Domnului, in Republica Moldova au fost sarbatoriti Sfintii care au proslavit pamantul Moldovei, precum si cinstirea icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Harbovat.

Slujba din Catedrala Mitropolitana – Chisinau, a fost oficiata de un sobor de preoti In frunte cu Inalt Prea Sfintitul Vladimir.


Cu ocazia Hramului Orasului, la Chisinau au fost aduse spre Inchinarea crestinilor Icoana Maicii Domnului „Umilenie" din regiunea Breansk, Rusia si Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Harbovat.

Dupa savarsirea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, crestinii In frunte cu slujitorii altarului au Inconjurat Catedrala Mitropolitana, cu citirea Sfintelor Evanghelii, ca mai tarziu sa fie stropiti cu apa sfintita de catre Mitropolitul Vladimir.

Au urmat cuvintele adresate credinciosilor, atat din partea Mitropolitului Vladimir cat si din partea oficialitatilor care au participat la slujba.

Dupa aceasta, crestinii In numar mare, cu evlavie si smerenie s-au apropiat de sfintenii pentru a se Inchina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.