Vernisajul expozitiei de icoane pe sticla la Stockholm

Luni, 5 octombrie 2009, ora 18.30, a avut loc la galeria Institutului Cultural Roman de la Stockholm vernisajul expozitiei de icoane pe sticla Prezenta Sfintilor Capadocieni In iconografia populara.

Expozitia a fost organizata de Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord si Ambasada Romaniei In Regatul Suediei, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Stockholm.


Evenimentul din capitala Suediei se Inscrie In cadrul manifestarilor dedicate Sfintilor Capadocieni, cinstiti anul acesta In mod deosebit In Patriarhia Romana, anul 2009 fiind proclamat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Anul omagial-comemorativ al Sfantului Vasile cel Mare si al tuturor Sfintilor Capadocieni.

Icoanele sunt realizate de pictoritele Teodora Simona Rosca, Cornelia Giurgiuman si Niculina Albu din Cluj-Napoca dupa modele din vechile scoli transilvane de icoane pe sticla.

La Inceputul vernisajului, dupa Intampinarea facuta de Domnul Dan Shafran, Directorul Institutului Cultural Roman din Stockholm, Preasfintitul Parinte Macarie, Episcopul Europei de Nord , a dat citire mesajului de binecuvantare transmis de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, si a multumit tuturor celor care s-au implicat In aceasta manifestare culturala si duhovniceasca, apoi au vorbit Inalt Preasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Alba-Iuliei, Parintele Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba-Iulia, Excelenta Sa Doamna Raduta Matache, Ambasadorul Romaniei In Regatul Suediei si pictorita Teodora Simona Rosca.

Expozitia va fi deschisa pana pe 7 octombrie 2009, ora 17.00.

Biroul de presa al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.