Programul procesiunii de Rusalii din Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii in Cluj-Napoca

Din initiativa Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, la Cluj-Napoca se va desfasura duminica, 12 iunie 2011, Procesiunea de Rusalii, cu participarea ierarhilor, preotilor si credinciosilor din oras, dupa urmatorul program:

Incepand cu ora 17:00, la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, Parintele Mitropolit Andrei va savarsi slujba Vecerniei plecarii genunchilor, la care vor participa toti preotii clujeni si credinciosii de la cele 38 de parohii din municipiu.


De la ora 18:00, procesiunea va porni din fata Catedralei si se va deplasa pe urmatorul traseu: Piata Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie 1918 – Piata Unirii (prin fata Catedralei „Sfantul Mihail”) – B-dul Eroilor – Piata Avram Iancu, dupa care Intregul sobor va reveni In fata Catedralei. Procesiunea va avea In frunte toaca, crucea, felinare, ripide, prapori, icoana, vor urma diaconii, preotii, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul si soborul preotilor slujitori, elevi, studenti si credinciosi. De-a lungul traseului se vor face trei opriri si se vor rosti ectenii speciale.

Dupa Incheierea procesiunii, In fata Catedralei Mitropolitane se va oficia slujba sfintirii mici a apei si vor fi rostite rugaciuni pentru natura, iar, In Incheiere, Inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei va rosti un cuvant de Invatatura.

Pentru buna desfasurare a procesiunii, Primaria si Politia vor lua masuri de restrictionare a traficului In zona centrala a municipiului Cluj-Napoca, iar efective de jandarmi vor asigura linstea desfasurarii acestei manifestari religioase.

Procesiunea de Rusalii Isi propune sa Ii aduca Impreuna, In rugaciune, pe preotii si credinciosii orasului, la marele praznic al Cincizecimii, cand aripa Innoitoare a Duhului Sfant se revarsa asupra Bisericii si asupra Intregului univers. Aceasta procesiune reprezinta o traire mai deplina a sentimentului comuniunii si manifestarea Bisericii In plinatatea ei, In marele pelerinaj spre Imparatia lui Dumnezeu.

Pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, Pr. Bogdan Ivanov – Biroul de Presa al Mitropoliei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.