Update AUDIO: Cum de nu a fost posibila transmisiunea LIVE Video HD – Conferinta “Parintele Teofil – Duhovnicul bucuriei”

O transmisiune asteptata de mii de oameni…

Conferinta despre Parintele Paraian de la Bucuresti Cu regret suntem nevoiti sa anuntam ca, In seara zilei de 7 decembrie 2010, transmisiunea LIVE a Conferintei: "Parintele Teofil – Duhovnicul bucuriei", pregatita si anuntata sa Inceapa la orele 18:00, a fost imposibil de realizat, din cauza unor nepotriviri de ordin tehnic si organizatoric.
Cauzele au fost unele greu de imaginat si de prevazut, data fiind locatia, una cu renume, In care aceasta a fost programata. ©Un articol scris si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen_Ana Ion


SocialTwist Tell-a-Friend

Astfel am aflat, ca organizatorii conferintei – oameni cu totala daruire si implicare, apropiati ai parintelui Teofil Paraian, cu dragoste mare pentru acesta, care s-au ocupat de invitatiile si modul de desfasurare, destul de amanuntit, al Intalnirii – ajungand la problema Inchirierii unei sali potrivite, s-au orientat spre Aula “Patriarhul Teoctist”, oferita In mod curent, conform spoturilor publicitare ale serviciului propriu de presa, de catre Patriarhia Romana, In Palatul Patriarhal. Administratorii salii au raspuns pozitiv iar organizatorii s-au declarat bucurosi de faptul ca a fost oferita In mod gratuit evenimentului, Patriarhia Romana devenind parte a organizarii. Urmare a hotararilor luate privind locatia si importanta evenimentului, pr. Bogdan Scortea, In calitate de reprezentant al organizatorilor, implicat In mod remarcabil In desfasurarea acestuia, fost fiu duhovnicesc apropiat al Pr. Teofil Paraian, “si prieten”, dupa cum asigura cei ce Il cunosc de mai mult timp – In prezent slujind la Biserica Sfanta Vineri Pajura, dar functionand si In cadrul administrativ al Patriarhiei Romane la Institului Biblic, a invitat In scris Agentia de ?tiri Lacasuri Ortodoxe, In vederea asigurarii transmisiunii LIVE HD In paginile proprii, tinand cont de numarul mare al abonatilor nostri si de lucrarile anterioare dezvoltate de administratie In amintirea parintelui Teofil. Invitatia s-a facut si la recomandarea domnilor Mihaela si George Poteras, implicati cu daruire alaturi de pr. Bogdan In derularea evenimentului, de asemenea, apropiati si prieteni ai parintelui Teofil Paraian.

Conferinta Parintele Teofil duhovnicul bucuriei Bucuresti 2010
Astfel, Inainte de Inceperea transmisiunii, cu aproximativ 5 ore (!), o echipa tehnica a Agentiei de ?tiri Lacasuri Ortodoxe – care a acceptat invitatia scrisa si s-a oferit sa transmita LIVE HD In mod gratuit Intreaga conferinta – a Incercat sa amplaseze aparatura proprie necesara asigurarii acestei transmisiuni, urmand sa efectueze, eventual, conectarile la reteaua web si la cea de curent a institutiei. Din pacate Insa, aici, acestia s-au lovit In primul rand de lipsa dotarilor – Aula “Patriarhul Teoctist” neavand, o legatura web, asa dupa cum au salile ce asigura desfasurarea unor conferinte dupa ultimele standarde, iar schimbarea acestei situatii “ar fi Insemnat aprobari speciale direct din partea Preafericirii Sale sau a Permanentei de… joi (conferinta avand loc… marti, deci cu 2 zile Inainte!)”, dupa cum ne-au asigurat gazdele, prin personalul care se ocupa de administrarea acestor probleme.

Conferinta despre Parintele Paraian de la Bucuresti
Chiar avand “aprobarea si recomandarea” parintelui consilier, purtator de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica (declaratie cu care acesta ii asigura personal pe tehnicienii nostri, de sustinerea sa, in mod verbal, pe culoarele Patriarhiei), insa cu care au mai avut loc discutii si confirmari telefonice Inainte de deplasarea echipei In Palatul Patriarhal, nu s-au putut rezolva problemele tehnice extrem de simple (precum tragerea unei prelungiri dintr-o alta camera In Aula, desi echipa noastra detinea absolut tot ceea ce trebuia pentru acest lucru), toata raspunderea cazand pe un alt parinte consilier, care administreaza In mod special Aula “Patriarhul Teoctist”, temator sa ia vreo decizie fara sustinerea Permanentei de… joi. Varianta de net mobil a fost si ea refuzata, probabil fiind nevoie de noi cabluri (pe care echipa le detinea) care sa orienteze dispozitivul de receptie semnal spre exteriorul incintei – o contructie veche, ecranata.
Data fiind lipsa de Intelegere fata de acest domeniu tehnic, lipsa de interes fata de rezolvarea problemei si efectuarea transmisiunii LIVE catre abonatii nostri, dar In general, fata de spatiul web (motiv pentru care, probabil, acesta ramane invadat doar de site-uri si programe condamnate, deseori, de reprezentantii Bisericii de astazi), dar si lipsa de respect fata de Agenta de ?tiri Lacasuri Ortodoxe ca invitat care a acceptat sa isi ofere gratuit ajutorul, transmisiunea nu a mai putut fi posibila, acest lucru devenind evident abia In apropiere de ora Inceperii Conferintei, astfel Incat sa nu mai poata fi luata nicio alta masura, cauzandu-ne evidente prejudicii de imagine.
Grupul de Psalti ai Parohiei Sf Vineri Pajura

Prin urmare, vazandu-ne nevoiti sa ne cerem scuze In fata abonatilor (astazi In jur de 25.000) si vizitatorilor nostri, dar mai ales celor mai mult de 9.500 de persoane care au asteptat, conform statisticilor partii de Host si propriilor mesaje cu “sufletul la gura” aceasta transmisiune, fiind iubitori si admiratori ai parintelui Teofil Paraian, atat din tara cat si din strainatate – primele semnale pe care le-am primit sosind Inca de la orele 18:15 din SUA, Israel, Australia, Italia si Spania – reusim totusi, sa asiguram punerea la dispozitia celor ce Intotdeauna ne sunt aproape, Inregistrarea integrala a acestei Conferinte, "Parintele Teofil – Duhovnicul bucuriei", In format audio MP3, alaturi de cateva instantanee foto, pe care conditiile din sala, repetam, lipsita de dotarea corespunzatoare dar si de implicarea si interesul personalului din administratie, le-au putut permite.

Desi, dupa astfel de experiente poate parea de-a dreptul incredibil faptul ca Lacasuri Ortodoxe, ca prima agentie de ?tiri religioasa, dupa volumul de informatie si continut, a reusit sa efectueze pana In prezent – si cu mult mai usor decat In acest caz – o serie de cateva sute de transmisiuni LIVE (ne apropiem de 1000 de sectiuni, In medie de 45 minute LIVE), atat din biserici si manastiri, cat si din schituri aflate In varf de munte, din sali de spectacol sau din deplasari efectuate In cadrul unor alte parteneriate media laice oficiale (Lacasuri Ortodoxe fiind totodata si singura agentie care a preluat si retransmis integral ultimele vizite ale Papei Benedict al XVI-lea In tarile din Occident) – toate aflate In Arhiva proprie, devenita si ea cea mai mare arhiva online de filmari LIVE – va asiguram totusi ca… nu ne-am oprit aici. Nu pierdem deci aceasta ocazie, fara sa va amintim ca echipa tehnica Lacasuri Ortodoxe, condusa de Ing. Dimitriu Daniel, dar sustinuta pe partea de soft, de o alta echipa a Ing. Clement Viorel, va pregatesc o noua surpriza… asa dupa cum consideram noi ca Ortodoxia o merita. Transmisiunile LIVE Lacasuri Ortodoxe (LO) vor avea un nou nivel tehnic si un nou format, dar totul despre acestea, Intr-un… apropiat comunicat de presa.
?i, desi unii dintre organizatorii Conferintei amintite, au parut poate prea putin interesati de ceea ce urma sa aiba loc In aceasta Aula, dar si fata de ceilalti implicati cu tot sufletul In defasurarea si urmarirea acestui moment deosebit dedicat amintirii vrednicului de pomenire, duhovnic al Ortodoxiei, parintele Arhimandrit Teofil Paraian, le transmitem, cu bucuria caracteristica unei parti poate “putin mai laice”, In numele tuturor celor ce au dorit sa urmareasca transmisiunea, ca totusi… “It’s Too Late To Apologize” ("Prea Tarziu pentru scuze", o inregistrare audio – Timbaland).

Numar persoane prezente in sala: aproximativ 60.

Dand click AICI gasesti singura Inregistrare audioMP3 integrala existenta In acest moment In media romaneasca, a Conferintei de la Bucuresti, intitulata "Parintele Teofil – Duhovnicul bucuriei" , si asta, doar fiindca Lacasuri Ortodoxe stie si se Indarjeste Intotdeauna sa ramana aproape! Multumim tuturor!

Despre intentie si conferinta, poti citi AICI.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen_Ana Ion (vicepresedinte al Asociatiei, prezenta de urgenta la fata locului, pentru lamuriri, in sprijinul echipei tehnice formate din voluntarii: TEO-CHristian, Ing.Vicentiu Daniel, Alex Daniel Rotariu, Bogdan S., Marius A., Ing. Clement Viorel).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.