“Habemus Papam” – Nanni Moretti a inceput filmarile la un film despre un Papa aflat… in situatie de criza

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Nanni Moretti a inceput filmarile la un film despre un Papa aflat… in situatie de criza

Regizorul italian Nanni Moretti a inceput luni, la Roma, filmarile pentru filmul "Habemus papam", cu francezul Michel Piccoli, in rolul principal al unui Papa nou ales, in criza, a raportat mass-media italiana.


"Habemus Papam" – Nanni Moretti a inceput filmarile la un film despre un Papa aflat… in situatie de criza

"Habemus Papam", scenariu scris in colaborare cu Federica Pontremoli si Francesco Piccolo, incepe cu moartea papei si inceputul consiliului destinat alegerii unui succesor. Odata ales, noul Papa se confrunta cu o criza personala, rapus de teama grandorii postului pe care il ocupa, prin gradul ridicat al noilor sale responsabilitati.

Noul Papa este mai apoi ajutat de un psihanalist, interpretat de chiar Nanni Moretti, care pentru acest rol din film a consultat mai multe surse importante din mediul eclezial, printre care s-a aflat si Ministrul Culturii din Vatican, Arhiepiscopul Giovanni Ravasi.

"Habemus Papam" – Nanni Moretti a inceput filmarile la un film despre un Papa aflat… in situatie de criza

Filmul, in intregime filmat in Vatican, este produs de casa de productie Moretti, Sacher Film si Fandango, in colaborare cu Rai Cinema, filiala cinema a grupului de televiziune publica RAI. Filmarile sunt programate astfel incat sa se finalizeze la inceputul anului 2011.

Regizorul italian, care a castigat Palme d’Or la Cannes in 2001, este cunoscut pentru simtul sau ironic si sarcastic, dar si pentru critica la adresa primul ministru italian Silvio Berlusconi, in special in filmul "Caiman".

©un articol ALEX_DANIEL Rotariu / redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.