Sfanta Rusie – insemnari din Macedonia

„Sfanta Rusie – insemnari din Macedonia"

in cadrul conferintei internationale privind dialogul interreligios si inter-civilizatii desfasurate la Ohrid, a fost prezentata cartea Egumenului Nicolai (Traikovskii) „Sfanta Rusie – insemnari din Macedonia". Lucrarea este dedicata influentei emigrantilor rusi asupra vietii spirituale a macedonenilor in secolul XX.


Cartea a fost prezentata de catre Arhiepiscopul de Iaroslavl si Rostov Kiril si profesoara Violeta Achkoska.

in lucrare se constata pentru prima data rolul exclusiv al clerului rus din emigratie asupra inoirii vietii bisericesti in Macedonia in perioada dintre anii 20 si 80 ai secolului XX.

Ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse, Arhiepiscopul Kiril si-a manifestat recunosinta fata de poporul macedonean pentru primirea calduroasa pe care a manifestat-o fata de sutele de preoti rusi refugiati dupa revolutia din 1917. El a subliniat ca cercetarea de devine o martuire demna de incredere a frumoasei colaborari fratesti dintre cele doua popoare ortodoxe.

Mitropolia Ortodoxa a Republicii Moldova

©Redactare: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 17/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.