publicat în: Arhivă

Vaduva Preotului Daniil Sisoev a scris un roman despre atentatorii sinucigasi

Vaduva Preotului Daniil Sisoev a scris un roman despre atentatorii sinucigasi

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Iulia Sisoieva, vaduva Preotului Daniil Sisoev, ucis in noiembrie 2009, a scris un roman despre islamistii radicali implicati in atacuri teroriste.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Potrivit autoarei, cartea se axeaza pe cautarile spirituale complicate ale eroinei principale. Ea este o tanara fata si se indragosteste de un barbat care se dovedeste a fi un terorist. Acesta o duce intr-o tabara de antrenament "Shahizi".

"Cartea a fost aprobata de Consiliul de Publicare al Patriarhiei Moscovei si va fi publicata curand", a declarat Sisoieva unui corespondent Interfax.

Nu este prima experienta scrisa de Iulia. Cartea sa "Insemnarile unei preotese", a aparut in mai multe editii.

Preotul Daniil Sisoev a fost cunoscut pentru munca sa misionara printre musulmani. El a intreprins dispute publice cu reprezentanti ai Islamului si a predicat muncitorilor gazduiti pe santierele de constructii din Moscova si in piete.

in data de 19 noiembrie 2009, pr. Daniil a fost impuscat mortal in Biserica Sfantului Toma, unde era paroh. Curand dupa aceea, pe 1 decembrie 2009, suspectat in uciderea sa, un cetatean din Kargazstan a fost ucis in Mahacikala, in timpul actiunii de arestare.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010