Au fost publicate noi Harti ale Vechiului si Noului Testament

Au fost publicate noi Harti ale Vechiului si Noului Testament

in cadrul ultimei zile a lucrarilor celui de-al IV-lea Congres National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana au fost prezentate trei noi harti biblice de perete. Hartile vor fi putea fi folosite ca material didactic pentru Istoria Vechiului si a Noului Testament si Istoria Bisericii Universale.

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


„Hartile vin atat in sprijinul studentilor, profesorilor de teologie, profesorilor de Religie din scoli, precum si in sprijinul oricarui om interesat de istoria umanitatii, dar in special de istoria crestinismului si de intelegerea mult mai buna si aprofundata a Sfintei Scripturi. Aceste harti ale Vechiului si ale Noului Testament ne arata locul concret, in mod detaliat, in care S-a intrupat Fiul lui Dumnezeu, iar prin aceasta aceste harti sunt o dovada a realitatii intruparii lui Iisus Hristos si o dovada a asezarii si a intrarii crestinismului in istorie”, a spus Pr. Conf. Dr. Daniel Benga, Prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Materialele cartografice au fost realizate de firma „Cartographia Studium SRL”, din Cluj-Napoca, firma care colaboreaza cu Patriarhia Romana inca din anul 2008.

Pentru armonizarea informatiilor privind numele oraselor biblice si corectura de rigoare, la fel ca si in cazul hartilor realizate anterior, s-a apelat la specialisti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti – informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.