Bazele Conceptului Social al Bisericii Ortodoxe Ruse, traduse in limba persana (farsi) si prezentate in Iran (Ortodoxie – Islam)

Bazele Conceptului Social al Bisericii Ortodoxe Ruse, traduse in limba farsi si prezentate in Iran

Limba farsi este prima limba tinta a grupului de limbi indo-iraniene in care sunt traduse Bazele Conceptului Social al Bisericii Ortodoxe Ruse.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Documentul a fost distribuit cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a 7-a reuniuni a Comisiei mixte Ortodoxie-Islam, care a avut loc la Teheran in data de 6 octombrie 2010, conform unor precizari ale Patriarhiei Moscovei.

in mesajul sau catre participantii la intalnire, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kirill, a reamintit ca acest an a marcat aniversarea a 15 ani de la inceputul dialogului dintre Biserica Ortodoxa Rusa si comunitatile musulmane din Iran.

in acest timp, partile au reusit sa dezvolte o pozitie comuna in ceea ce priveste secularizarea crescanda a lumii de azi si necesitatea luarii de pozitie fata de provocarile la adresa traditiilor religioase, si grija protejarii valorilor spirituale.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.