publicat în: Arhivă

Editia in italiana a cartii Papei este deja epuizata

seeward si papa Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Editia in italiana a cartii Papei este deja epuizata – “Lumina Lumii”

Cele 50.000 de exemplare ale cartii-interviu a Papei Benedict al XVI-lea, numita "Lumina lumii", pusa in vanzare marti, 23 noiembrie 2010, in versiunea in limba italiana, sunt deja epuizate, conform unui raport AFP.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Retiparirea acesteia este deja planificata in urmatoarele cateva zile, dupa cum a asigurat editorul acesteia, Lev (Libreria Editrice Vaticana).

seeward si papa Alte 50.000 de exemplare sunt in curs de reeditare si ar trebui sa fie disponibile in urmatoarele zile, probabil saptamana viitoare, conform Lev, citata de aceasta data de agentia italiana de stiri Ansa.

Aparitia unor extrase din aceasta carte, in ultimele zile, in care Papa, in varsta de 83 de ani, a distrus unele tabuuri, cum ar fi "folosirea, in unele cazuri, acceptata, a prezervativului”, a suscitat in mod clar curiozitatea cititorilor, dupa cum apreciaza France Presse intr-o scrisoare semnata astazi, 24 noiembrie 2010.

Aceasta este prima carte-interviu a cardinalului Joseph Ratzinger, de cand acesta a devenit Papa, in 2005.

Cartea, care abordeaza o varietate de alte subiecte (pedofilie in randul clerului, celibatul preotesc, relatiile cu Islamul, hirotonirea femeilor…), este publicata in 18 limbi.

Potrivit lui Neil McCaffrey de la Ignatius Press, editorul american al cartii, "pe parcursul lunii trecute, au existat mai mult de 12.000 de comenzi, iar vanzarile sunt prevazute sa se desfasoare foarte rapid".

Retelele de librarii pariaza pe succesul acestei carti, bazata pe intrebarile jurnalistului german Peter Seewald, cel putin similar cu cel al lucrarilor anterioare ale Papei Benedict al XVI-lea, printre care si "Iisus din Nazaret", lansata in 2007, un bestseller international.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010