Inaugurarea noului sediu al Librariei Episcopiei Tulcei – Sfantul Iachint mitropolitul

Marti 1 septembrie 2009, la orele amiezii, P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii inconjurat de catre P.C. Pr. Consulieri si autoritatile locale va inaugura noul sediu al Librariei Episcopiei Tulcii, aflat pe str. Babadag in incinta modernei cladiri a Bibliotecii Judetene.


Libraria eparhiala ce va purta numele „Sf. Iachint mitropolitul” se doreste a fi un izvor de cultura si spiritualitate ortodoxa pentru cei dornici de cunoastere si frumos continand carti de spiritualitate ortodoxa, carti si obiecte de cult, icoane, etc.

Evenimentul cultural important pentru Episcopia Tulcii cat si pentru intreaga suflare crestineasca de pe malurile Dunarii se inscrie si deschide, oarecum, festivitatiile dedicate Sfantului Ierarh Iachint, primul mitropolit al Tarii Romanesti, cel care a pastorit mai intai cu multa ravna si dragoste credinciosii din istorica cetate a Vicinei. in data de 27 septembrie a.c. va fi savarsita, la Tulcea, de catre Preafericitul Parinte Daniel alaturi de alti ierarhi, proclamarea locala a canonizarii Sfantului Ierarh Iachint.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.