Arma cu care a fost ucis pr. Sisoiev a fost descoperita, iar suspectul din acest caz a fost ucis

Arma cu care a fost ucis pr. Sisoiev a fost descoperita, iar suspectul din acest caz a fost ucis

Autoritatea de ancheta din cadrul Comitetului de investigatie al Moscovei a descoperit arma cu care a fost ucis preotul ortodox rus Daniel Sisoev (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 1/2010). Originar din Kargazstan, suspectul a fost ucis in urma unor schimburi de focuri cu politia, ulterior fiind confiscat si pistolul, raporteaza mai multe surse din presa ruseasca.


Politia rutiera din GIBDD Mahacikale l-a verificat pe suspect, iar acesta a opus rezistenta aruncand o grenada si apoi deschizand focul asupra ofiterilor de politie, cu un pistol. Politistii au tras asupra lui.

Politia a confiscat ulterior un pasaport pe numele Bexultan Karibekova, nascut in 1987, originar din orasul Os, Kargazstan, si pistolul cu care acesta trasese asupra politiei. Initial un pistol cu aer comprimat, arma fusese modificata in arma de foc, de calibru 9 mm.

Ancheta a stabilit ca pistolul este exact cel cu care a fost ucis parintele Daniel Sisoev, in seara de 20 noiembrie 2009, in parohia pe care o pastorea – Sfantul Apostol Toma. Acesta avea varsta de 35 de ani (Vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

©Alex-Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.